Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Kenniswerf

Vliegende start studentenbedrijf Sugarfam op de Kenniswerf

Gepubliceerd op 29 januari 2021
Studentenbedrijf Sugarfam
Studentenbedrijf Sugarfam

Een groep van 7 studenten begon 2 jaar geleden aan het Student Company programma van HZ University of Applied Sciences. Ze bedachten een afneembare en herbruikbare cover voor over je OmniPod, een insulinepomp die op het lichaam wordt gedragen om de insulinetoevoer op peil te houden.
"Er zijn wel andere bedrijven die dit maken maar dat is meer hobbymatig en voor de leuk. Wij hebben een professioneler product en kozen een ander productieproces voor betere kwaliteit" aldus Jesse, één van de studenten die is doorgestart met het bedrijf.

Productie

"Via de HZ zijn we in contact gekomen met iemand die in het plastic zit en die heeft ons uitgelegd wat de mogelijkheden waren. We hebben toen verschillende spuitbedrijven aangeschreven met de vraag naar een offerte voor het maken van een mal.
Veel bedrijven namen ons als studenten niet serieus. Één bedrijf durfde het wel met ons aan en dat is vandaag nog steeds onze producent."

Wij geven kleur aan diabetes

"In het begin van het programma hebben we direct gekozen om ons product via een webshop aan te bieden om schaalbaar te kunnen zijn. Met het internationaliseren hiervan spreken we heel de wereld aan.
Ons product geeft letterlijk kleur aan diabetes. De insulinepomp op je lichaam is toch een soort uithangbord voor het hebben van een chronische ziekte. Iets wat je altijd op je lichaam draagt en er voor zorgt dat je gezond blijft, moet er uit kunnen zien zoals jij dat wilt.”

Leerlijn ondernemerschap

"Ons studentenbedrijf is gestart in het jaar dat ondernemerschap een fulltime programma van de HZ werd, in samenwerking met Dockwize. Eerst volg je het Student Company programma, waarna je voor de minor Innovative Entrepreneurship bij Dockwize terecht kunt. Dockwize heeft ons aan bedrijfsruimte geholpen en we hebben nu een leuke plek in de loods tussen de andere ondernemers. Momenteel ben ik zelfs aan het afstuderen binnen ons bedrijf."

We moeten ons nu bewijzen

“Van de 7 studenten waarmee we begonnen, zijn we nu met zijn drieën over. We moeten ons nu gaan bewijzen. We zijn straks klaar met afstuderen en dan moet het studentikozen er wel af zijn en moeten er resultaten tegenover staan.
We zijn nu aan het kijken: wat kunnen we, waar gaan we naartoe en hoe gaan we dat vormgeven. Binnenkort moeten we knopen doorhakken."

Lees meer op de website van Sugarfam