Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Kenniswerf

Yisual op weg naar de Europese markt vanaf de Kenniswerf!

Gepubliceerd op 2 april 2021
Kantoorruimte Yisual

Er zijn tal van bedrijven op de Kenniswerf die hard aan de weg timmeren. Yisual is daar een mooi voorbeeld van. 
Vanuit huis startte de heer M. (Micha) Pieterman 7 jaar geleden zijn bedrijf Yisual, wat inmiddels marktleider is in de makelaardij in Nederland. We spraken met de heer Pieterman over zijn bedrijf en de ambities voor de toekomst, en die zijn groot!

Online platform

"Yisual is een online platform waar je op een hele makkelijke manier visuele uitingen kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan het routinematig maken van brochures voor woningen wat wij automatiseren. We maken koppelingen met de contentbronnen, waardoor je het vullen van visuele uitingen niet meer handmatig hoeft te doen. 
Dat is ook precies ons unique selling point omdat het je heel veel tijd bespaard."

Marktleider

"Toen ik Yisual begon had ik nog geen specifieke doelgroep voor ogen. Ik keek al wel een beetje naar de makelaardij, maar ook naar bijvoorbeeld internet- en communicatiebureaus. Al snel werd duidelijk dat er in de makelaardij een grote vraag was naar onze dienstverlening, dus hebben we gekozen ons daarop te richten.
Nu zijn we marktleider in Nederland. Voor ruim 50% van alle woningen die in Nederland te koop staan wordt via Yisual iets gemaakt. We zijn daarnaast bezig met andere branches en internationalisering. We zijn in de makelaardij al actief in België en een stukje Frankrijk."

Locatie op de Kenniswerf

Micha is vanuit huis begonnen en daarna bij Dockwize op zoek gegaan naar huisvesting. Na een aantal keer binnen Dockwize verhuisd te zijn, was het nodig een eigen ruimte te zoeken vanwege de groei.
"We hebben in Goes, Middelburg en andere plekken in Vlissingen georiënteerd maar uiteindelijk gekozen om op de Kenniswerf te blijven. Een prachtige locatie in de buurt van Dockwize met een industrieel karakter wat bij Yisual past. Het is goed aan te rijden, dichtbij het station, Scalda en HZ University of Applied Sciences. Ik kom zelf uit Middelburg, maar ben Vlissingen steeds meer gaan waarderen."

Doelstelling

"We zijn nu met 18 mensen en hebben een stukje groeiruimte in het kantoor gerealiseerd, door een 2e verdieping erbij te zetten. We kunnen nu 30 medewerkers een werkplek bieden. Over 5 jaar is onze doelstelling om in de meeste van de Europese landen actief te zijn en toch ook wel de overstap te hebben gemaakt naar een ander continent.
Ik denk dat de kansen voor ons heel groot zijn en dat is ook het voordeel van ons platform. Je ontwikkelt het één keer, je vertaalt het en zorgt dat er een support afdeling in betreffend land is. De sales kan veel via online kanalen."