Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Kenniswerf

Nobelprijswinnaars krijgen een plek op de Kenniswerf

Gepubliceerd op 4 augustus 2021
Wethouder en prijswinnaar onthullen straatnamen Kenniswerf

Gemeente Vlissingen onthulde op 4 augustus 2021 officieel de straatnamen op de Kenniswerf.
In november 2020 schakelde de gemeente de hulp in van inwoners om straatnamen te bedenken. Uit ruim 90 ideeën zijn er 4 nieuwe namen gekozen voor straten aan de oostkant van de Kenniswerf, de Spoorzone. Vanaf nu worden 4 Nederlandse Nobelprijswinnaars geëerd op de Kenniswerf! 

Passende namen

De straatnamen moesten bij elkaar passen, bij het gebied en de gemeente. De namen moesten eenvoudig te schrijven en uit te spreken zijn en de namen moesten eindigen op weg.
Wethouder J. de Jonge: "We hebben heel wat mooie inzendingen gekregen maar de vernoeming naar 4 Nederlandse Nobelprijswinnaars sprong er echt uit. Het past goed in het gebied met alle kennisinstellingen in de omgeving." 

Straatnamen

De nieuwe straatnamen zijn Zernikeweg, Einthovenweg, Lorentzweg en Zeemanweg. Ze bevinden zich aan de oostkant van de Kenniswerf. "Vandaag onthulden we officieel de Einthovenweg en zetten we de winnaar in het zonnetje" aldus de wethouder.
Prijswinnaar mevrouw J. Westrate is blij dat de straten nu 'haar' namen dragen: "Het voelt niet als het winnen van een Nobelprijs, maar ik vind het heel erg leuk dat mijn inzending beloond is."