Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Kenniswerf

Joey doet het allemaal: studeren, werken én ondernemen op de Kenniswerf

Gepubliceerd op 8 september 2021
Joey Huijsman

Joey Huijsman is 21 jaar en woont in Vlissingen. Hij begint aan het vierde jaar van zijn opleiding Commerciële Economie aan de HZ University of Applied Sciences en volgde de minor ondernemerschap bij Dockwize. Vervolgens startte hij zijn eigen kledingbedrijf met een studiegenoot. Ook werkt hij al sinds zijn veertiende bij Cafetaria Koko in het Stationsgebied en liep hij het afgelopen halfjaar stage bij projectbureau AddVision, gevestigd op de Kenniswerf. Wij vroegen Joey daarom wat meer te vertellen over zijn activiteiten.

HZ University of Applied Sciences

“Ik heb gekozen om een studie te beginnen aan de HZ vanwege de kleinschaligheid en de kwaliteit van de opleidingen. Ik heb ook andere hogescholen in overweging genomen die goed en met een redelijke reistijd met de trein te bereiken zijn. Een voordeel van de HZ is dat het lekker dichtbij is en ik erheen kan fietsen omdat ik in Vlissingen woon. Ik ben begonnen aan de opleiding Engineering wat toch niet bij mij paste. De docenten hebben mij toen geadviseerd te wisselen naar de opleiding Commerciële Economie en daar voel ik me helemaal thuis.”

Eigen bedrijf 'Il Capitano"

“In het tweede jaar van de opleiding volg je het programma Student Company, waarbij je met studenten van verschillende opleidingen een eigen studentenbedrijf start. Dat sprak mij zo erg aan dat ik in het derde jaar gekozen heb voor de minor Innovative Entrepreneurship die de HZ in samenwerking met Dockwize aanbiedt. Tijdens deze minor word je door experts geholpen om een ‘echt’ bedrijf te starten. Samen met mijn studiegenoot Jesse Mol ben ik ‘Il Capitano’ gestart, een sportief kledingmerk voor man en vrouw en jong en oud. We ontwerpen alles zelf en laten het produceren. We verkopen nu via online kanalen zoals onze eigen website maar zouden ook heel graag fysiek in winkels te koop zijn, iets waar we nu hard aan werken.”

Stationsgebied

“Naast mijn opleiding en werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf werk ik bij Cafetaria Koko in het Vlissingse Stationsgebied. Ik vind het leuk om in de zomer de vele toeristen te voorzien van een hapje en een drankje. Het afgelopen halfjaar heb ik stagegelopen bij projectbureau AddVision die o.a. met gemeente Vlissingen werkt aan de upgrade van het Stationsgebied. Het is een plek met veel potentie die de afgelopen tijd wat vergeten lijkt te zijn. Ik ben heel benieuwd en enthousiast over de ontwikkelingen en vond het leuk om tijdens mijn stage hierover mee te denken.”

Supergave plek

“Ik vind de Kenniswerf een supergave plek waar ik mijzelf op alle fronten kan ontwikkelen. Als startende ondernemer word je bij Dockwize goed op weg geholpen maar ook als bestaand bedrijf is er veel te halen op de Kenniswerf. Ik vind het leuk om te zien dat de Kenniswerf ook steeds meer studenten aantrekt want ook het onderwijs hier heeft veel te bieden.”