Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Kenniswerf

Werkzaamheden toegangswegen rondom Witte Huis van start

Gepubliceerd op 28 juni 2022
aanleg infrastructuur

De Kenniswerf is in ontwikkeling! Het braakliggende terrein in de omgeving van het Witte Huis wordt een aantrekkelijke locatie voor kantoor-en bedrijfskavels. Om te zorgen dat deze kavels straks bereikbaar zijn, is gestart met het aanleggen van de toegangswegen.

Omgeving van het Witte Huis

Het Witte Huis is het monumentale pand aan de Prins Hendrikweg 3 waar momenteel Havenwerk is gevestigd. De omgeving van het Witte Huis ligt tussen de Prins Hendrikweg en het gebouw waar Orionis Walcheren is gevestigd. Er is hier ruimte voor ongeveer 10 kantoor- en bedrijfskavels. Op een aantal van deze kavels wordt al druk gebouwd, zoals het kantoor voor ModuVision. Om de kavels bouwrijp te kunnen opleveren, zijn er toegangswegen nodig.

Straatnamen

In 2020 schakelde de gemeente hulp in van inwoners om straatnamen te bedenken voor onder andere deze nieuwe straten. Vorig jaar hebben de winnende bedenkers van de straatnamen deze onthuld tijdens een persmoment. De nieuwe straat tussen Orionis en het Witte Huis die grenst aan de Oude Veerhavenweg wordt straks de Lorentzweg, en de nieuwe straat tussen het Witte Huis en het kavel van ModuVision die uitloopt op de Prins Hendrikweg wordt de Zeemanweg.

Aantrekkelijke uitstraling

In de aanleg van beide straten is rekening gehouden met klimaat adaptieve maatregelen en kwetsbare verkeersdeelnemers. Er wordt daarom aan elke straat een groenstrook gerealiseerd en er wordt ruimte gemaakt voor voetgangers en fietsers. Deze inrichting ligt in lijn met de plannen voor de herinrichting van de Prins Hendrikweg. Het gebied in zijn totaliteit krijgt een aantrekkelijke uitstraling en transformeert naar een modern werkgebied.

Vestigen in de omgeving van het Witte Huis

Er zijn nog een aantal kavels beschikbaar in de omgeving van het Witte Huis. Interesse in een kantoor-of bedrijfskavel? Neem dan contact met ons op via kenniswerf@vlissingen.nl.