Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Kenniswerf

Studenten doen onderzoek naar de impact van de KAAP

Gepubliceerd op 7 oktober 2022

De aankomende weken doen 2 groepjes studenten van HZ University of Applied Sciences onderzoek naar Innovatiepunt de KAAP. Hierin staat het meten van financiële, ecologische en sociaalmaatschappelijke impact op de verschillende typen stakeholders centraal. Zo doet de ene groep onderzoek naar de ondernemers die zich al in de KAAP gevestigd hebben of hierin geïnteresseerd zijn. De andere groep doet onderzoek naar de publieke stakeholders, waaronder de gemeente Vlissingen en Provincie Zeeland, maar ook Impuls Zeeland en Dockwize.

Vanuit de studie komen verschillende aspecten terug in het onderzoek. Zo wordt er een impactanalyse, literatuurstudie en stakeholderanalyse gedaan om vervolgens een Theory of Change te kunnen maken. Hierdoor bieden de onderzoeken van de studenten inzicht in de veranderingen die op korte en lange termijn gaan ontstaan. Ten slotte wordt advies gegeven op welke manier impact gemaakt kan worden. 

De vierdejaars studenten van de opleidingen Commerciële Economie en Bedrijfskunde gaan met deze casus aan de slag om hun onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen. Hier leent de innovatieve omgeving van de KAAP zich mooi voor.