Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Kenniswerf

Herinrichting Pr. Hendrikweg

Herinrichting Prins Hendrikweg, Oude Veerhavenweg en Edisonweg 

De Kenniswerf transformeert van een traditioneel, verouderd industrieterrein naar een modern werkgebied. Door deze veranderingen, verandert ook de mobiliteit. De nieuwe functies richten zich meer op de regio en trekken werknemers, bezoekers, klanten en studenten uit een ruime straal rondom Vlissingen. 

Bereikbaarheid

Voor autoverkeer is het gebied erg goed bereikbaar. Maar voor de (kwetsbare) langzame verkeersdeelnemers is dit minder goed geregeld. Om ook deze groep een veilige verkeerssituatie te kunnen bieden, zijn we bezig met een ingrijpende herstructurering van het openbaar gebied.
We kennen allemaal wel het beeld van de studenten die over het fietspad richting de HZ University of Applied Sciences en Scalda lopen. Dat moet anders. Er komen meer voetpaden, fietspaden en plekken om veilig over te kunnen steken.

Klimaat adaptieve maatregelen

Door het aanbrengen van meer groen en bomen krijgt het gebied een aantrekkelijke uitstraling. Daarbij besteden we aandacht aan 'klimaat adaptieve maatregelen'. Dat wil zeggen dat we bij de inrichting rekening houden met klimaatverandering. Denk aan meer groen, zodat bij grote regenbuien het regenwater weg kan stromen en bij extreme hitte het groen voor verkoeling zorgt.

Ontwerp 

Er zijn al veel voorbereidingen voor dit project gedaan. Zo zijn verkeersstromen in beeld gebracht en hebben we gekeken naar de stedenbouwkundige uitgangspunten.
Eind 2020 is gestart met het inventariseren van de wensen van omliggende bedrijven, instellingen en studenten. Begin 2021 is gestart met het ontwerpen. De 1e werkzaamheden staan gepland voor eind 2021.