Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Kenniswerf

Locatie

Je vindt de Kenniswerf in Vlissingen in het gebied tussen het Kanaal door Walcheren, de A58 met de Sloebrug, het spoor en het stationsgebied. Het gebied heeft door de binnenhavens en de herontwikkelde voormalige energiecentrale een industrieel karakter.
De aansluiting op snelweg A58 en het spoor zorgen ervoor dat het gebied gemakkelijk te bereiken is voor ondernemers, studenten en bezoekers.
 

Bereikbaarheid Kenniswerf

De Kenniswerf is uitstekend te bereiken met de auto, het openbaar vervoer of de fiets. De Kenniswerf bevindt zich aan de A58 en het gebied is enkele minuten verwijderd van het centrum van Vlissingen. Ideaal voor studenten, werkenden en ondernemers.

Deelmobiliteit

Deelauto's

Op de Kenniswerf vind je het 1e deelauto park van Zeeland. Op de hoek van de Marconiweg en de Hertzweg is het E-Mobility Park, waar je gebruik kunt maken van elektrische deelauto's. Op het park zijn ook 5 plekken beschikbaar voor gastladers.
Het E-Mobility Park is het living lab van Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland, een initiatief dat elektrische deelauto's door heel Zeeland realiseert.

Deelfietsen

Naast deelauto's zijn er ook verschillende partijen die deelfietsen aanbieden op de Kenniswerf. Cycle Hub, Provincie Zeeland en HZ University of Applied Sciences bieden deelfietsen aan via het platform GoAbout. Ook uitzendbureu Promopolitan biedt deelfietsen aan in het gebied. Kijk voor meer informatie op Promo-Bikey.
 

Stationsgebied in ontwikkeling

Het Stationsgebied van Vlissingen krijgt de komende tijd een enorme impuls. Als onderdeel van het pakket 'Wind in de Zeilen' komt € 5 miljoen beschikbaar om het Stationsgebied aan te pakken.
In het rapport 'Wind in de Zeilen' onder het fiche 'Bereikbaarheid', is de opwaardering van het Stationsgebied en Slimme Mobiliteit opgenomen. Deze plannen zijn meegenomen in de toekomstvisie voor het Stationsgebied. 

  • Lees meer over de toekomstvisie voor het Stationsgebied;
  • Lees meer over de historie van het Stationsgebied.